Създадохме Зелена линия с идеята да направим Витоша по-достъпна за жителите на София и да бъдем част от техния досег с така важната за всички нас природа. Нестихващият интерес към нея ни провокира да направим следващия ход — да изградим една инсталация, Вело Линия, с която да уловим изживяването на велосипедистите, осмелили се да се качат горе, и да го направим още по-пълноценно.

За втора поредна година инсталацията Вело Линия ще заснема шеметните ти спускания със сензорни камери, разположени по трасето. Този път то се намира на склона до “Голи връх” и започва до последната станция на Драгалевския лифт. Дотам можеш да стигнеш с безплатната автобусна Зелена линия Витоша от “Зоопарка” през “Бай Кръстьо” до хижа Алеко или с Драгалевския лифт до горната му станция.

За да активираш инсталацията, натисни бутона в началото на инсталацията. По трасето ще те посрещнат четири камери, които ще заснемат твоите скокове и изпълнения. Запази билета, който ще получиш на началния пост на инсталацията, защото той ще ти помогне да откриеш кое е твоето спускане на veloline.bg. На сайта можеш да видиш видеото от него, както и всички останали до момента, също и да го споделиш с твоите приятели в социалните мрежи.

Заснетите ти спускания могат да ти донесат и награда. Ако твое видео събере най-много гледания между 6 август и 18 септември, ти ще спечелиш персонална фотосесия в списание 360°. А ако заснемеш най-много спускания с инсталацията, ще спечелиш 5-дневна байк ваканция в хотел Орловец***** с включена лифт карта за Велопарк Пампорово за сезона лято 2017. Пази билетите и виж правилата за повече информация.

Автобусите на Зелена линия Витоша по линията “Зоопарка” - заслон “Бай Кръстьо” - хижа Алеко се движат всяка събота и неделя и в официалните почивни дни от до 25 септември включително. Последните дни, в които инсталацията Вело Линия ще заснеме твоите спускания, са 17 и 18 септември.

Носи със себе си своя байк и екипировка. Пази себе си и другите, за да бъде пребиваването ти в планината с Вело Линия освен изпълнено с приятни емоции, така и спокойно и безаварийно.

Прочети и Общите условия за ползване на Вело Линия.